Renovatie = Nieuwe installatie

Vraag uw berekeningsmodel aan en stel zelf uw installatie samen

Het berekeningsmodel is een exceldocument dat u toelaat uw installatie samen te stellen waarbij u kan vergelijken met een standaardinstallatie voor uw woning. U krijgt hierbij een nauwkeurige schatting van de kost van uw installatie. Voor een offerte is een bezoek aan uw woning nodig. Beschrijf uw woning: type (appartement, huis, villa...) aantal, natuur en aantal van de kamers (living,badkamer,slaapkamer, zolder...) en het aantal verdiepingen

In het kader van een renovatie plaatst men een nieuwe installatie.De oude installatie wordt weggehaald en vervangen door nieuwe stopcontacten, schakelaars, lichtpunten en verdeelbord die geïnstalleerd worden op plaatsen bepaald door de klant of de plannen van de architect. Men bevoordeelt technische ruimten, vloer, vals plafond waarin de kabels die deze componenten verbinden met het verdeelbord, geplaatst worden. Vaak moeten er hiervoor ook sleuven in muren grond en plafond worden aangemaakt.Er wordt op kabeldikte gefreesd om muren zo weinig mogelijk aan te tasten (zie video).

Het is zeer belangrijk om bij de conceptie van de installatie niets te vergeten.

 

Naast stopcontacten schakelaars en lichtpunten moet men ook rekening houden met:

- Aansluiting en distributie van TV/internet/telefoon. Het netwerk en de kabels verschilt volgens de operators. Men moet nakijken of de gewenste operator wel de gemeente/adres bedient. Om te vermijden dat de technieker die aansluiting zal uitvoeren en het abonnement activeren, zichtbare kabels op plinten, rond deur- en venster hoeft te plaatsen, kan de pre-kablage en aansluitingscontacten door de elektricien worden aangebracht.

- Plaatsing bel parlo- of videofoon

- Stopcontacten wasmachine droogkast

- Elektrische zonnewering/rolluiken, verlichting Hall trap,buitenverlichting..

De keuken is een belangrijk onderdeel van de installatie.

Het belangrijkste is dat de plaats van de stopcontacten goed worden gedetermineerd (plan) rekeninghoudend met de bereikbaarheid van de stopcontacten voor de elektrotoestellen in functie van de meubels.

Een standaard keuken bezit:

2x dubbele stopcontacten voor de werktafel + een voeding voor de verlichting

Stopcontacten voor frigo, dampkast, oven (ev micro-oven), vaatwasmachine en een speciaal stopcontact voor een elektrische kookplaat.

Volgens de grootte van de installatie kan de teller worden versterkt door de netwerkbeheerder. Dit moet gebeuren na een positieve controle van een erkend controle organisme.

Aan het eind van de werken gebeurt een controle door een erkend organisme. Dit houdt ook de plannen van de installatie in. 

VIDEO Sleuven

 

Het machien sleuft op kabeldikte om zo weinig mogelijk de muur te fragiliseren!

Opgepast LAWAAI !!!!!

Voorbeeld kabelweg keuken

chemin de cable cuisine.jpg

Installatie ingebouwd verdeelbord

placement_tableau_encastré_niveau2.jpg

Devis Gratis bestek Tel 0487/71.89.12